Lavinia Meijer

Solo optreden van veelzijdig harpiste

Opgelet: dit is een anderhalve meter-concert. Dit betekent dat een test- of vaccinatie bewijs niet nodig is.

Bij in- en uitloop van het concert zijn mondkapjes verplicht, er zijn vaste zitplaatsen waar bezoekers naartoe worden geleid. Tijdens de show moet men blijven zitten en gedurende het hele event moeten de bezoekers op 1,5 meter-afstand van elkaar blijven. Het laatste geldt niet voor mensen uit hetzelfde huishouden, zij kunnen naast elkaar zitten.


Lavinia Meijer geeft op vrijdag 25 juni 2021 twee solo optredens in LantarenVenster:
Show 1 – Zaal open: 19.00 uur – Aanvang: 19.30 uur TICKETS
Show 2 – Zaal open: 21.00 uur – Aanvang: 21.30 uur TICKETS

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

Detour
Met het oog op de toekomst en met een weg vol uitdagingen voor ons, speelt Lavinia tijdens haar DETOUR tournee muziek verstilde muziek. “De stilte tussen klanken in vergroot de muziek eromheen. Ondanks de ontstane ruimte tussen ons in, raakt muziek ons nog altijd over grote afstanden heen. Een detour, via de muziek van nu.”

Lavinia zal solo optreden en naast haar eigen werk tevens muziek spelen van onder meer Nils Frahm en Olafur Arnalds. Ook zal ze haar bekende bewerkingen van Ludovico Einaudi, Philip Glass en Yann Tiersen ten gehore brengen. Ze treedt op in een speciaal voor deze tour ontworpen kunstdecor van Albert Geertjes.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster en Rotown en heeft uitsluitend  zitplaatsen – op voldoende afstand – beschikbaar.