Justin Nozuka

Support: Chris Ayer
Voor fans van: Ben Harper, Jack Johnson, Paolo Nutini, Jason Mraz

De vorige keer dat Justin Nozuka in Rotterdam speelde, stond hij in een uitverkocht Rotown. De Canadees/Japanse zanger is de status van veelbelovend talent inmiddels ontgroeid. Nozuka is een volwassen artiest, die in september de leeftijd van dertig jaar bereikt. De invloeden van soul, folk en gospel blijven nadrukkelijk aanwezig in zijn muziek, maar de intentie achter zijn ambachtelijke liedjes heeft een extra laag gekregen.

Op zijn vorige album Ulysses nam Nozuka alles voor eigen rekening, schavend en schurend aan liedjes tot ze de emotionele kern raken. Zijn muziek duikt door de jaren op in onverwachte hoeken. Zo werd het nummer Gone gesampled door RZA. Dit leidde tot een samenwerking: het liedje werd opgedragen aan RZA’s overleden Wu Tang-kameraad Ol’ Dirty Bastard. Justin heeft inmiddels met behoorlijk wat grote namen het podium mogen delen: o.a. Stevie Wonder, Mary J. Blige en John Mayer. In het najaar van 2017 bracht Nozuka de EP High Tide uit, met daarop de prachtige single All I Need. In februari komt het vervolg Low Tide uit. Beide EP’s maken deel uit van een trilogie, die uiteindelijk uitmondt in een volledig album, met daarop ongetwijfeld nog veel meer nieuwe pareltjes! Kom ze live beluisteren op 8 april!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, BIRD en LantarenVenster en heeft voornamelijk staanplaatsen en een beperkt aantal zitplaatsen op het balkon (uitsluitend verkrijgbaar via LantarenVenster).


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?