Joy Wellboy

Lykke Li, Bat For Lashes, Niki & The Dove, Fever Ray

Beschouw de duistere pop van het Belgische duo Joy Wellboy als je eigen schaduw: fysiek ongrijpbaar en simultaan onlosmakelijk aan je verbonden. Het is geen verrassing dat de band een muzikale liefdesbaby is van het koppel Joy Adegoke en Wim Janssens. De potpourri van invloeden zit verfijnder en grondiger bij Joy Wellboy verwerkt dan de meeste stijlgenoten.

Naast de unheimische The Knife-sferen horen we de sensuele, fluweelzachte ondertonen van Franse pop, de wispelturige folk van Mirel Wagner, de flair van Lee Hazelwood & Nancy Sinatra en ja, zelfs euro pop in de trant van Nena of Falco. In tegenstelling tot andere electropop-acts heeft Joy Wellboy iets rustieks, iets impressionistisch. De liedjes zijn te poppy om slechts indie elektronica te zijn, te dansbaar om slechts pop te zijn en te korrelig en obscuur om dance of popmuziek te zijn.

Laten we het erop houden dat Joy Wellboy een heus enigma is: muziek zo diep en donker als een waterput, overvloeiend met puur genot. Het nieuwe album Les Pieds Dans La Merde La Tête Dans Les Etoiles, met louter Franstalige songs, verschijnt op 22 februari 2017. Vanavond gaat Joy Wellboy de V11 onderdompelen in hautes sphères.