Jon Spencer & The Hitmakers

Support: The Glücks
Garagepunk-icoon uit New York zingt de Hits

Spencer Gets It Lit, de titel van het aankomende album van Jon Spencer & The Hitmakersverraadt vast dat we een vuig en vurig album van deze levende legende kunnen verwachten. Dit vermoeden wordt direct bevestigd door de onlangs verschenen eerste single van het album; Junk Man is een gruizig beuknummer vol fuzzy gitaarlicks en vieze orgelriffs. Spencer omringt zich voor de aankomende tour met een all star line-up van muzikanten. Naast Spencer zie je op het podium Janett Weiss van Sleater-Kinney, Bob Bert die o.m. in Sonic Youth drumde in de jaren ’80, en Sam Coomes van de band Quasi.

Rock ‘n’ roll gaat de wereld niet (meer) veranderen, maar het blijft immer een doeltreffend medium om de opgekropte frustratie en onvrede over diezelfde wereld een plek te geven. Jon Spencer & The Hitmakers vertaalt het woord ‘hit’ in de meest letterlijke zin: met zijn Hitmakers zet Spencer vanavond vol in op het groffe geschut. Bluescrooners uit het vagevuur, prikkeldraadriffs en ritmes met de slagkracht van een sloopkogel. En natuurlijk mister Spencer zelf aan het front, de bezeten rasartiest in levende lijve. Een garagepunkbuffet uit het vuistje!

De sleazy garagepunk van geruchtmakend koppel Tina en Alek, oftewel The Glücks, werd eerder omschreven als “rock ontdaan van alle ballast, puur en onversneden.” Als dat geen understatement is…! Lang verhaal kort, The Glücks zijn onontkoombaar, megacatchy en gewoon verschrikkelijk goed.

Oorspronkelijk zou Quasi het voorprogramma verzorgen, helaas gaat dit niet meer door. The Glücks komen nu mee als voorprogramma


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.