Joep Beving

Voor fans van: Nils Frahm, Ludovico Einaudi, Hauschka

Tickets voor het concert van Joep Beving worden alleen verkocht bij De Doelen en Ticketmaster.

Henosis is de titel van Joep Beving’s nieuwste solo album dat uitkomt op 5 april 2019. Het is de derde op rij en daarmee het sluitstuk van een drieluik. Dit drieluik begon in 2015 met zijn in eigen beheer uitgebrachte piano album Solipsism en de opvolger Prehension in 2017 waarvoor hij een platencontract ondertekende bij het iconische label Deutsche Grammophon.

Beving nieuwe stijl
Afgelopen september verscheen Conatus een album waarop composities van zijn eerste twee platen door anderen op eigenwijze worden vertolkt. Onder andere door Eefje de Visser, Colin Benders en Italo-amerikaanse synth legende Suzanne Ciani. “Een prachtige opmaat naar Beving nieuwe stijl anno 2019?” aldus OOR. En zo lijkt Conatus ook bedoeld. Op Henosis slaat de Nederlandse pianist nieuwe wegen in en zullen we naast de inmiddels vertrouwde piano ook orkestrale en meer elektronische klanken kunnen gaan horen. Hiervoor werkte hij onder andere samen met Maarten Vos met wie hij eerder tijdens het crossover festival Cross Linx een aantal concerten gaf in 2018.

Jongensboek
Joep Bevings verhaal leest als een jongensboek. De Nederlander wist in betrekkelijk korte tijd een wereldwijde fanschare op te bouwen met zijn minimalistische en introspectieve piano composities die de tijdsgeest lijken te raken. Inmiddels is hij een van de meest gestreamde pianisten ter wereld, staat hij in het rijtje van post-klassieke componisten als Nils Frahm, Olafur Arnalds en Max Richter en speelde hij uitverkochte concerten in onder andere het Sydney Opera House en de prestigeuze Duitse concerttempel de Elbphilharmonie in Hamburg. Momenteel is hij op tournee door Amerika en Canada. De nu aangekondigde concertreeks is de eerstvolgende mogelijkheid de pianist te zien spelen in eigen land.

Tijdens de concerten in april zal Joep Beving, naast de vertrouwde solo pianostukken, veel nieuwe muziek spelen samen met Cappella Amsterdam, Echo Collective en Maarten Vos.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, LantarenVenster en De Doelen en heeft uitsluitend zitplaatsen (geplaceerd).


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?