Joan As Police Woman

Antony & The Johnsons, Rufus Wainwright

Van het CV van Joan Wasser aka Joan As Police Woman kan menig muzikant alleen maar dromen. Het meest in het oog springend is dat de multi-instrumentaliste uit New York in de bands van Antony and The Johnsons en Rufus Wainwright speelde. Daarnaast leverde Joan bijdragen aan de muziek van onder meer Nick Cave, The Scissor Sisters, Lou Reed, Flaming Lips en Sparklehorse. Na een leven in dienst van anderen is het nu dan eindelijk tijd voor een eigen plaat: `Real Life`. En natuurlijk ook voor live shows!

Joan noemde haar muziek `Punk Rock R&B` maar beseft dat `American Soul Music` treffender is. Ze combineert de twee muziekstijlen waar zij het meest van houdt, namelijk soul en punk, en noemt Al Green, Nina Simone, The Smiths en Siouxsie Sioux als voornaamste invloeden. Haar prachtige donkere stem roept vergelijkingen op met Dusty Springfield en Chrissie Hynde.

Samen met drummer Ben Perowsky en bassiste Rainy Orteca zorgt Joan voor een schitterende, intieme sfeer op `Real Life`. Verder hoor je op de plaat wat spaarzame strijkers en komt Antony nog even langs voor een duet met Joan in het nummer `I Defy` (maar Joan heeft haar stadsgenoot niet nodig om op te vallen). Absoluut één van muzikale verrassingen van 2006!