Jazz Roots

Sven 'Hammond' Figee presenteert
Special Guest: Benjamin Herman
Een avond rauwe soul en opzwepende jazz met special guests

Onder de noemer Jazz Roots organiseert rasmuzikant Sven Figee een serie spannende jazz-avonden in Rotown, met een divers scala aan muzikale gasten. De eerste editie staat in het teken van zijn eigen band Sven Hammond en saxofonist Benjamin Herman, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert.

Sven Hammond zal tijdens Jazz Roots optreden in de oorspronkelijke bezetting (Hammond, gitaar, bas en drums), waar het allemaal begon: geen franjes en tierelantijntjes, maar rauwe instrumentale jazz, soul en boogaloo met het virtuoze spel van Figee als de drijvende kracht. Leuk feitje: op de eerste Sven Hammond-plaat is Herman te horen op het nummer Bennie’s Blues, dat ongetwijfeld de revue gaat passeren.

Met Benjamin Herman in de rang gaat de band niet alleen diep putten uit het oeuvre van de legendarische saxofonist, maar bovendien duiken ze in het klassieke werk van Eddie Harris, Less McCann, Thelonious Monk en dergelijke grootheden in het vak.

Rotown Tipt: Benjamin Hermans Bughouse, The Cool Quest, Jonathan Bree


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?