Homeshake

Support: Aldous RH
The Daily Indie presents
Soft Hair, King Krule, Mac DeMarco

In een uitverkocht V11 was Homeshake verantwoordelijk voor een van de heetste feestjes van afgelopen zomer. De band van voormalig Mac DeMarco-gitarist Peter Sagar maakt een heerlijk zompige lo-fi slaapkamerpop met een sensueel R&B-randje. Met een soepele ritmesectie als basis krijgt Sagar alle ruimte om te stoeien met melodie, voice pitching en gitaareffecten.

Net als zijn maatje DeMarco is Sagar belachelijk productief. Sinds hij zijn “jizz jazz” project begon heeft hij maar liefst twee cassettes en twee langspelers uitgebracht. Album nummer drie staat inmiddels klaar en draagt de naam Fresh Air. Homeshake put ditmaal uit invloeden van Sade, Broadcast en Prince, een verzameling dikke liefdesliedjes om de negatieve emoties te verdrijven. Wij kunnen zelf geen betere reden bedenken om Homeshake vanavond in Rotown te bewonderen.

Support komt in de vorm van held Aldous RH, in een niet zo ver verleden blikvanger van die geweldige (en onderschatte) cultband Egyptian Hip Hop. Nu is deze vrije vogel op solopad met zijn unieke saus van psychpop, Funkadelic, soul en disco. Wie wil funken in een zweem van romantiek moet er vanavond vroeg bij zijn!

Deze show wordt gepresenteerd door The Daily Indie