Hollandse Kost Festival


De Nederlandstalige muziek is de laatste jaren ongelooflijk populair en is niet meer weg te denken van de hedendaagse radio en tv. Naast wat we op de radio en tv langs horen komen zijn er nog legio Nederlandstalige acts die een groter podium verdienen. Hollandse Kost Festival biedt dit podium. Dit door Stichting Live in Rotterdam georganiseerde festival zal plaats maken voor vier Nederlandstalige acts:

Goslink, kunstenaar, muzikant en instrumentenbouwer, speelde een aantal jaar als multi-instrumentalist bij El Pino & the Volunteers om in 2007 te te stoppen om weer aan zijn eigen muziek en kunst toe te komen. Na twee jaar opnemen en instrumenten bouwen kwam in augustus 2010 zijn eerste album ‘Stilleven’ uit. Een album waar de voorliefde van Goslink voor de oude, rauwe akoestische blues goed in terug te horen is. Op Hollandse kost zal Goslink met zijn band ons laten teruggaan in de tijd met zijn muzikale en tekstuele kunstwerkjes.

André Manuel werd ooit omschreven als de angry young man onder de Nederlandse cabaretiers. Bij het grote publiek brak hij door met zijn project ‘Krang’ midden jaren negentig. In 2008 bracht hij samen met zijn Ketterse Fanfare het album “op verzoek van de Goden” uit. Op Hollandse Kost zal André solo voor ons optreden.

Hausmagger, een puur Rotterdamse band met recht-toe-recht-aan songs in on-Nederlands proza. Hausmagger is druk bezig met het tweede album en Theo Wesselo zal op Hollandse kost strooien met zijn Sloop en dichtwerk! Verwacht recht voor je raap no-bullshit songs.

Met trots presenteert Hollandse Kost de hoofdact De Kift die al ruim twintig jaar meegaat en gelukkig niet te stoppen is. Op 19 maart komt alweer de negende Kift-plaat ‘Brik’ uit. De Kift is meer dan alleen die meesterlijke potten- en pannenmuziek vermengd met fanfaretoeters en hakgitaren waar ze al jaren het patent op hebben.
De Kift is meer. Kom het meebeleven! De Kift zal, als een hoofdact betaamt, een volledige show verzorgen die natuurlijk vooral in het teken staat van het nieuwe album ‘Brik’.

Tijdschema
19.45 Goslink
20.35 Lauw (in foyer)
20:50 André Manuel
21:55 Hausmagger
22:45 Lauw (in foyer)
23:00 de Kift