Hollandse Kost Festival

De Kift, Flip & De Noormannen, Meneer van Dalen
Avond met alternatieve Nederlandstalige popmuziek

In 2011 zag Hollandse Kost het levenslicht. Het festival voor de alternatieve Nederlandstalige popmuziek vond voor de eerste keer plaats in het nieuwe LantarenVenster. Nu, in november 2014 keert het festival terug met een ijzersterke line-up! De kaartverkoop verloopt via LantarenVenster. Bestel hier je ticket.

Flip & De Noormannen (20.15 uur)
Rotterdammer Flip Noorman is de speelman met het gescheurde gezicht. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant was tijdelijk verlamd geraakt terwijl de rechterkant nog braaf in de pas liep. Op Flips debuutplaat Bellse Parese wordt de luisteraar met zijn neus op de feiten gedrukt: de geïnfecteerde schreeuwpoëet en de minnaar van het vrouwenhart zijn tot elkaar veroordeeld en niet van plan elkaar de ruimte te geven. Heaven Popmagazine schreef: “Een van de bijzonderste en mooiste Nederlandse singer-songwriterplaten dit jaar.” In april 2014 won Noorman op het Amsterdams Kleinkunstfestival de Wim Sonneveldprijs. Volgens de jury is Noorman een “ware aanwinst voor de kleinkunst”.

Meneer van Dalen (21.00 uur)
Meneer van Dalen is de band van Sophie Reekers. Met heldere stem zingt ze haar gedachtenspinsels over twijfel, angst en aarzeling. Hierin wordt zij ondersteund door grinnikende gitaren, mijmerende elektronica en een puntige, solide ritmesectie wat resulteert in een avontuurlijke set eigenzinnige liedjes.

De Kift (21.30 uur)
De Kift bracht onlangs haar tiende studioalbumBidonville uit en zal het nieuwe materiaal presenteren aan haar Rotterdamse fans. De band gaat al ruim twintig jaar mee en is niets of niemand te stoppen. De Kift is meer dan alleen die meesterlijke potten- en pannenmuziek vermengd met fanfaretoeters en hakgitaren waar ze al jaren het patent op hebben. Kom het meebeleven! De Kift zal als hoofd-act van deze avond een volledig concert verzorgen die natuurlijk vooral in het teken staat van het nieuwe album. Bert Wagendorp (De Volkskrant): “De Kift is geboren in fanfare, gedoopt in punk en groot geworden in liefde voor muziek en poëzie. Vrolijke muziek is het, muziek vol weemoed. Muziek waarvan tranen in je ogen schieten of een grijns op je gezicht verschijnt.”