The Handsome Family

Wilco vs Johnny Cash

The Handsome Family bestaat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld the Chemical Brothers, wel degelijk uit verwanten. Brett en Rennie Sparks zijn al zo’n 15 jaar gelukkig getrouwd. Ze wonen samen in een rustig straatje in New Mexico en… tot zover het rustige gedeelte. Het grootste gedeelte van hun huwelijksperiode maakt het echtpaar namelijk muziek samen.
Zanger Brett speelt naast gitaar ook de drums, samen met het kleine drumvriendje in zijn Ibook. Vrouwlief Rennie speelt daarnaast de harp, basgitaar en melodica.
Samen zijn ze inmiddels legendarisch, met als grootste wapenfeit hun vijfde studiowonder ‘Twilight’. Deze langspeler was reden voor onder andere een optreden in het fameuze ‘Later with Jools Holland’ en een wereldtour van een jaar lang.
De andere albums hebben het echtpaar ook geen windeieren gelegd. De alom bejubelde Handsome Family heeft eind vorig zijn laatste album ‘Singing Bones’ het levenslicht laten zien. Het album gaat over spooksupermarkten, meren die alleen in dromen bestaan en de gekheid van diepe gaten. Niet de meest voor de hand liggende onderwerpen, zou je denken. De muziek spreekt in ieder geval meer dan boekdelen. Laat je overtuigen door Brett en Rennie Sparks.