The Handsome Family

Curieus country-noir duo, bekend van True Detective

De laatste tijd hebben we het andermaal ondervonden: Amerika is een behoorlijk vreemd land. Weinig acts belichamen dit uitgaanspunt met meer verbeeldingskracht dan The Handsome Family. Het echtpaar Rennie en Brett Sparks vertolkt meer dan twintig jaar de meest eigenzinnige country en americana-liedjes.

De verdeling is minstens zo merkwaardig: Brett ontfermt zich over de zang en melodie, terwijl Rennie de muziek aanmeet met grappige, surrealistische verhaaltjes die vaak slim – met gezonde dosis zwarte humor – inhaken op het alledaagse leven. Een liedje als Owls gaat bijvoorbeeld over een man die denkt dat een stel uilen zijn antidepressiva gestolen heeft. En zo weet ieder liedje wel een lach of een traan te wekken.

The Handsome Family heeft een spurt in populariteit gekregen met Far From Any Road, de themasong van de bekende tv-serie True Detective. Het echtpaar Sparks heeft niet zoveel met individuele roem: het liefst verdwijnen ze compleet in de liedjes die ze schrijven. Het nieuwe album Unseen is daarom een ode aan de dingen die we niet zien: de mysteries van zowel de natuur als het menselijke.

Gelukkig wisten we al in 2004 dat we met The Handsome Family iets bijzonders in huis haalden. Met fans als Bruce Springsteen, Jeff Tweedy en Ringo Starr erbij hoeft The Handsome Family inmiddels niet bang te zijn om van de radar te verdwijnen. De optredens van dit songwritersduo zijn altijd een innemende, gezellige bedoening, en dat wordt vanavond beslist geen uitzondering!