Gustaf

Support: Shady Nasty
Voor fans van: The Yeah Yeah Yeahs, The Raincoats, Deerhunter

De in Brooklyn opererende artpunkband Gustaf omschrijft zichzelf heerlijk blasé als “een verheerlijkt T-shirtbedrijf en een Instagram-account”. Hun muziek is overigens ook niet mis: de perfecte mix van luidruchtige pop en experimenteel vernuft dat zowel de puristen en non-conformisten bekoort. Gustaf slaagt erin achteloos cool te klinken; ze vonden in vroeg stadium een fanboy in niemand minder dan Beck, die zijn favoriete nummer Design voorzag van een remix.

Het gelauwerde debuutalbum van Gustaf heet Audio Drag For Ego Slobs, wat deels commentaar is op snobisme en deels ook een citaat van Laurie Anderson.  Daarmee is ook alles gezegd. De shows van de band zijn in dit vroege stadium vrij legendarisch te noemen: de missing link tussen The Raincoats en The Yeah Yeah Yeahs.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

Brooklyn punks Gustaf describe themselves deliciously blasé as “a glorified T-shirt company and an Instagram account”. Their music isn’t too shabby either: the perfect blend of noisy pop and experimentalism that’ll satiate purists and nonconformists alike. Even when they seem to be going through the motions, Gustaf manage to sound effortlessly cool. Their debut album is called ‘Audio Drag For Ego Slobs’, which is also a Laurie Anderson-quote. Nuff said.