GoGo Penguin

Support: Daudi Matsiko
Voor fans van: Portico Quartet, BadBadNotGood, Mammal Hands

Het sensationele, cinematic breakbeat trio GoGo Penguin komt terug naar Rotterdam! Het trio staat bekend om akoestische elektronica, vol videogame-bliepjes, hypnotische melodieën en stuwende baslijnen. Een bedwelmend brouwsel dat doet denken aan een mix van Aphex Twin, Ishmael Ensemble met vleugjes Debussy, Portico Quartet, Bonobo en Kamasi Washington. Geen gewoon pianotrio dus!

Jazztrio GoGo Penguin uit Manchester bestaat uit pianist Chris Illingworth, bassist Nick Blacka en drummer Jon Scott. Sinds de release van debuutalbum Fanfares is het snel gegaan met GoGo Penguin. Fanfares ontving alleen maar positieve recensies en ook opvolger v2.0 werd vol lof ontvangen. Bovendien leverde het ze een Mercury Prize-nominatie op, een platendeal bij Blue Note en een lange reeks optredens die onder meer voerde langs het Londense Barbican Centre en Gilles Petersons Worldwide Festival.

Het opwindende nieuwe album Everything Is Going to Be OK is geboren uit een tijd van turbulentie en verlies. Tijdens een moeilijke periode voor de band, getekend door verlies en rouw, bood de studio de band een toevluchtsoord van het echte leven. Bruisend van het optimisme van een nieuw begin, met een nieuwe drummer, een nieuw platenlabel en een subtiel vernieuwd geluid, luidt de band nu een tijdperk in van sonische vrijheid!

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, BIRD, LantarenVenster, Motel Mozaique Concerts en Annabel en heeft uitsluitend staanplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.