Froukje

19.00 UUR SHOW
Vlotte, melancholische pop met een randje

Show 1 – Zaal open: 18.30 uur – Aanvang: 19.00 uur – Einde: 20.00 uur UITVERKOCHT
Show 2 – Zaal open: 21.15 uur – Aanvang: 21.45 uur – Einde: 22.45 uur UITVERKOCHT

De stem van een generatie worden is niet per se iets waar een artiest altijd zelf voor kiest. De destijds 18-jarige Froukje Veenstra, student aan de Rotterdamse Codarts Conservatorium, kreeg vorig jaar een schoolopdracht: maak een popsong om het nieuwe decennium mee in te luiden.

Goed, dat liep nogal uit de hand. Groter Dan Ik groeide uit tot iets groters dan Froukje zelf voor mogelijk hield; het is een klimaatcrisis-anthem dat een spannende balans bewaart tussen dance, hiphop en pop. 3voor12/Rotterdam pikte het nummer op, 3voor12 landelijk en DWDD volgden, en plots had ze een viral-hit te pakken van meer dan een miljoen streams. Zo snel kan het soms gaan.

Daar is overigens een goeie verklaring voor: Froukje legt de vinger op de zere plek bij de onderbuik van veel mede-Gen-Z-ers. Niet alleen wat betreft de staat en de toekomst van onze planeet, maar ook de persoonlijke ontboezemingen waarmee ze haar luisteraars confronteert. Haar eerste EP Licht en Donker trekt de lijn van vlotte, herkenbare songs moeiteloos door, speels op het snijvlak dansend tussen euforie en melancholie.

“Tussen haat en liefde huist is iets explosiefs”, zingt Froukje. En dat is precies het slagveld waarin haar muziek zich ontvouwt en de wateren trotseert.

Opgelet: je kunt het concert alleen bezoeken als je bij binnenkomst een vaccinatiebewijs of een negatief herstel- of testbewijs uit de CoronaCheck-app kan overleggen naast je ticket. Als je niet gevaccineerd bent en gebruik wil maken van een test kan je jezelf 24 uur voor aanvang van het concert gratis laten testen bij een locatie naar keuze die je kan vinden op www.testenvoortoegang.org. Zodra je uitslag bekend is koppel je deze in de CoronaCheck-app (digitaal testbewijs). Voor meer informatie kijk je op testenvoortoegang.nl.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.