Flasher

Voor fans van: Priests, Iceage, Ought

Flasher, de nieuwe band van de gitarist van Priests, heeft diepe wortels in de politiek geladen punkscene van Washington, DC. Maar op hun debuutplaat Constant Image laat de band een breder palet aan invloeden doorschemeren. De band verschool zich in 2017 in Brooklyn om de plaat op te nemen met Nicolas Vernhes (Animal Collective, Deerhunter, War On Drugs). Hun geluid heeft zich hierdoor verder ontwikkeld en klinkt zelfverzekerder dan ooit. Stereogum omschrijft Flasher als: “punk and post-punk and new wave and shoegaze and classic rock all at once”. De plaat kwam uit op Domino en werd met groot enthousiasme ontvangen door o.m. Pitchfork en BBC1.

Eerste single Pressure is een perfect voorbeeld van hoe zij op Constant Image urgentie combineren met manische, maar dansbare gitaarriffs en lichte synths. De teksten gaan over vervreemding van de buitenwereld, isolatie en ze bevatten een manische energie. Dit wordt in contrast gezet met een dartelende gitaarriff, hoekige tempowisselingen en het nummer zal op menig indie-disco de dansvloer vullen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?