Eivør

Support: Konni Kass
Joanna Newsom, Emilíana Torrini, Zola Jesus, Kate Bush

De eigenwijze Deense zangeres, componist en muzikant Eivør is al vanaf haar vijftiende actief op de podia. Het vertrekpunt van haar muziek ligt bij haar geboortegrond: de Faeröer-eilanden, een archipel gelegen midden in de driehoek tussen Schotland, IJsland en Scandinavië. Een afgezonderde, reine plek van ongekende schoonheid, precies het soort esthetiek dat Eivør uitstraalt in haar muziek.

Wie opgroeit in zo’n plek ontwikkelt des te sterker een nieuwsgierigheid naar de buitenwereld. Eivør benadert stijlen als synthpop, folk(tronica), klassiek, jazz en triphop daardoor met een frisse invalshoek. Haar liedjes raken ook een overvloed van emoties aan: Eivør zingt over liefde, herinneringen, natuurfenomenen en het onarmen van vrijheid. Dat doet ze zowel in het Engels als haar eigen moedertaal.

Ook Eivørs support act Konni Kass komt uit de Faeröer-eilanden. Deze jonge componiste/muzikant schrijft oprechte soulvolle popliedjes vol subtiele doch onverwachte wendingen. Kass kan breekbaar uit de hoek komen, maar op bepaalde punten flink kracht bijzetten, tot ijzingwekkend effect.