Eefje de Visser

Cat Power, Radiohead, Feist, Ry X

Met haar vorige plaat Nachtlicht heeft Eefje de Visser iets ontzettend knaps gedaan. Ze heeft zichzelf opnieuw uitgevonden zonder zichzelf per se helemaal opnieuw uit te vinden. Nachtlicht is qua arrangement een meesterwerk geworden: een spannende, dromerige samensmelting van elektronische en akoestische elementen.

Door die onderhuidse, beklemmende sferen hang je des te meer aan De Vissers lippen. Ze heeft zich ontwikkeld tot een moderne songwriter: niet iemand die slechts met mooie akoestische liedjes aan komt waaien, maar ook dansbaar en experimenteel uit de voeten komt.

Kortom: Eefje de Visser is een artiest die alle facetten tot in de puntjes zelf beheerst: de instrumentatie, de aankleding en de spanningsbogen. Vanavond kiest ze voor een solo-show met beeldelementen. De Londense filmmaker Maxmana, verantwoordelijk voor die prachtige clip van Scheef, verzorgt hierbij de visuele aankleding.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Klik hier voor een volledig overzicht.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?