Douwe Eisenga

MIDDAGSHOW
Voor fans van: Michael Nyman, Olivia Belli, Nils Frahm

Pianist en componist Douwe Eisenga schrijft sprankelende muziek, een hypnotiserende mix van onweerstaanbare ritmiek, warme en omfloerste melodieën en meeslepende lyriek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar.

Op zijn nieuwe album Poetry of a City beweegt een verstilde piano in een atmosferisch landschap van strijkers, marimba en weemoedige klanken. De toon is rustig, hoewel ook op dit album hier en daar de levenspuls de kop opsteekt. Eisenga liet zich inspireren door de poëzie van zijn stad en haar sprekende gevels, met onder andere zijn versie van het prachtige nummer Zilverspa van zijn vriend en stadsgenoot broeder Dieleman.

In dit intieme concert speelt Douwe de soloversie van zijn nieuwe album en muziek van vorige albums, waaronder het emotionele For Mattia, zijn requiem voor een jonge vrouw dat in Nederland in korte tijd een van de meest geliefde pianostukken werd.

Bezetting: Douwe Eisenga – piano

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze). 


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.