Donnie

De Jeugd van Tegenwoordig, Le Le, SBMG

Donnie is een van de meest markante jonge talenten uit de vaderlandse hiphopscene. De Noord-Amsterdammer staat bekend om zijn liefde voor dure merkkleding, Raymond van Barneveld, bamischijven en het nachtleven op het Leidseplein. Voor Donnie draait het niet zozeer om wat er is geweest of wat er gaat komen, maar om de verrukking van het moment. Je wordt ook op slag happy van Donnie’s fantasierijke spraakwatervallen, waarin hij de meest grappige referenties en rake observaties uit de Gucci-pet tovert.

Als de dikke beats op het voortreffelijke Mannelogie en recente mixtape Loei Ordinair je bekend in de oren klinken, dat kan goed kloppen. Niemand minder dan Bas Bron heeft een jaar lang met Donnie in zijn Berlijnse studio gewerkt. Of ja, gewerkt? “Ik heb een jaar lang lol gemaakt met Donnie, een klein gedeelte van die lol zijn nummers geworden”, aldus de gevierde Jeugd van Tegenwoordig-producer.

Donnie mocht afgelopen weekend tekenen voor een van de hoogtepunten van Lowlands, dus vanavond zullen we in Rotown evengoed veel lol beleven. Teveel nadenken, dat moet je dus éven niet doen zodra de Leipe van het Plein op dat podium stapt. Haren los, ruimtepak aan en gaan met die banaan!