Doktor Schnitt plays Aphex Twin

Rotown Summer Sessions
Doktor Schnitt brengt eerbetoon aan Aphex Twin

Laat het maar aan Doktor Schnitt, de band van opperbassist Bruno Ferro Xavier da Silva, over om een Rotown Summer Session te doen vol kunst en vliegwerk. Bij eerdere edities heeft hij het oeuvre van Primus en Tool op verbluffende wijze naar het podium weten te vertalen. De volgende artiest die een hommage krijgt is niemand minder Aphex Twin.

Oftewel Richard D. James, 90s grondlegger van de IDM, ambient elektronica, breakbeat en techno zoals we die nu nog steeds ervaren. Een excentriekeling die zich in de fysieke wereld vaak terugtrekt, maar intussen de meest buitenaardse, tot verstomming aanzettende muziek denkbaar heeft geschreven. Muzikanten hebben al eens eerder geprobeerd het werk van James naar een traditionele bandbezetting te vertalen. Neem Mike Patton en Dillinger Escape Plan, op hun Irony Is A Dead Scene EP. Maar dat was slechts een nummer: Come To Daddy.

Het is echter een compleet raadsel hoe je een hele setlist lang Aphex Twin’s baanbrekende platen eerbiedig uit kunt dokteren met live-instrumenten. Gelukkig is Doktor Schnitt ook niet bepaald een doorsnee dokter. Eentje die net als Aphex Twin alle muzikale regels gevoelsmatig aan zijn laars lapt. Als dit geen spectaculaire avond wordt, weten wij  het ook niet meer!