Dichter

Support: Sammie Sedano & Brandwerk
Rapper, producer en duizendpoot

Het Nederlandse hiphop-landschap verandert sneller dan een Formule-1 rit van Max Verstappen: zodra je een trend in de smiezen hebt, schieten er weer twee of drie langzij. De Rotterdamse rapper en producer Dichter is wat dat betreft een uitzondering. De in Ethiopië geboren Ferewe van Vugt staat juist bij heel veel dingen stil: hiphop is voor hem het medium om verbanden tussen kunst, maatschappij en filosofie dieper te verkennen.

Op debuut Nieuw Leven koppelt Dichter zijn muziek aan het werk van beeldende kunstenaars, fotografen en ontwerpers, ontmoetingen die in een boeiende docuserie zijn vastgelegd. Het doel: stappen uit eigen comfort zone om tot nieuwe inzichten te komen. Ook op het podium omarmt Dichter de ongemakkelijkheid: hij stelt zich kwetsbaar op, schuwt macho poses en dicht op indrukwekkende wijze de kloof tussen publiek en performer.

Vanavond presenteert Dichter de nieuwe EP Van Mij, Aan Jou, Voor Ons in V11. “De EP is in pure creatieve vrijheid gemaakt. De nummers hebben als grondslag een creatieve vrijheid: waarin ik mij niet laat sturen door de tijdgeest, het land waarin ik leef en werk, de luisteraar, hypes of trends”, licht hij zelf toe.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?