DeLange

EARLY & LATE SHOW
Voor fans van: Ólafur Arnalds, Nils Frahm, Joep Beving, Hauschka

DeLange geeft op 13 december ’20 drie optredens in LantarenVenster:

Show 1 – Zaal open: 13.30 uur – Aanvang: 14.00 uur UITVERKOCHT
Show 2 – Zaal open: 16.00 uur – Aanvang: 16.30 uur UITVERKOCHT
Show 3 – Zaal open: 19.30 uur – Aanvang: 20.00 uur UITVERKOCHT

Tickets die gekocht zijn via Rotown zijn geldig voor SHOW 1.  Mocht je je ticket via LantarenVenster gekocht hebben, dan ontvang je een mail van LantarenVenster met meer informatie.

De neoromantische pianist en componist DeLange komt naar Rotterdam om de muziek van zijn debuutalbum ‘Images’ te presenteren.

Geboren en getogen in een muzikaal gezin raakte Frank DeLange al snel vertrouwd met het geluid van grote componisten uit het vroegmoderne tijdperk. Tijdens zijn jeugd speelden zijn ouders eindeloos opnames van Chopin, Rachmaninoff, Satie en Debussy en introduceerden zo de jonge Frank in de wereld van de romantiek. Hij voltooide zijn klassieke conservatoriumopleiding en begon te werken als pianist die schreef voor andere artiesten, en hen begeleidde.

De drang om zijn emoties van een vol en intens leven vast te leggen bracht hem ertoe te werken aan zijn eigen repertoire. DeLange moest 46 worden voordat hij voelde dat zijn evolutie als pianist, componist èn mens op zijn hoogtepunt was. Hij begon met het schrijven, produceren en opnemen van zijn eerste album, arrangementen gegrond in een kenmerkende eigen neo-romantische stijl. Zijn werk is enorm melodieus, enigszins metrisch en vooral bedoeld om te spelen met ‘feather-touch,’ een uitdrukking die Frank graag gebruikt als het gaat om de dynamiek van zijn muziek.

De charmante en bevlogen pianist gooit nu al hoge ogen met de stukken van zijn debuutalbum. LeFuturewave schreef: “You can say without any doubt that Tristesse is a real masterpiece.” DeLange wisselt het spelen af met verhalen over de verschillende stukken, zijn inspiratie en de achtergrond van deze (neo)klassieke muziek.

Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster en Rotown en heeft uitsluitend  zitplaatsen – op voldoende afstand – beschikbaar.  Concertbezoekers worden naar hun plaatsen begeleid. De concertzaal opent 30 minuten voor aanvang van het concert.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?