DeLange

matinee show
Voor fans van: Ólafur Arnalds, Nils Frahm, Joep Beving, Hauschka

De Nederlandse componist en pianist DeLange presenteert zijn prachtige nieuwe pianomuziek aan het Rotterdamse publiek. De unieke benadering van muziek, geworteld in zijn zeldzame chromesthesie – het zien van kleuren en vormen bij het horen van geluiden – brengt composities voort die als geschilderde muziek zijn: kleurrijke landschappen met de melodie als hoofdonderwerp. Opgegroeid in een muzikale familie, werd DeLanges liefde voor muziek al op jonge leeftijd gewekt, gevoed door de tijdloze composities van meesters als Chopin, Rachmaninoff, Satie en Debussy.

Als pianist en componist is zijn reis door de muzikale wereld gekenmerkt door een verlangen om zijn eigen emoties en levenservaringen uit te drukken. Dit leidde tot de geboorte van zijn eigen composities. Na een reeks van albums en EP’s, waaronder “Images” (2020), “Contemplations ~ Opus I & II” (2022), en “Miniatures” (2023), is DeLange wereldwijd meer dan 30 miljoen keer gestreamd, en is hij een gewaardeerd muzikant in de neoklassieke muziekscene.

Zijn nieuwe compositie “La Présence d’un Rêve,” combineert piano en hoornkwartet en werd met enthousiasme ontvangen. Met dit kwartet debuteerde hij onlangs in een uitverkochte Kleine Zaal van Het Concertgebouw en gaat hij nu op tournee. Het concert belooft een bijzondere ervaring te worden, waarbij DeLanges composities en pianospel het publiek meenemen op een emotionele reis. Hij wisselt zijn muziek af met korte verhalen over het ontstaan van de composities. 

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en LantarenVenster en heeft uitsluitend zitplaatsen (vrije plaatskeuze)


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.