Declan McKenna

Support: Will Joseph Cook
Voor fans van: Blur, Arctic Monkeys, Blossoms

Declan McKenna bewijst eens te meer dat leeftijd slechts een cijfer is. De jonge Brit kent alle kunstjes van het liedjes schrijven namelijk al uit zijn broekzak. McKenna brak door met Brazil, een nummer dat fors uithaalt naar de corruptie van voetbalbond FIFA. Grappig genoeg kwam latere single Isombard terecht op de soundtrack van het meest recente FIFA-computerspelletje. Hoe McKenna het voor elkaar krijgt weten we niet precies: oefent hij gewoon veel of is hij gebeten door een radioactieve singer-songwriter? Dat McKenna een zeldzaam talent is, mag een groot understatement wezen.

Nadat dat hij werd bestempelt als ‘stem van een generatie’ voelde McKenna echter geen trots maar diep ongemak. Zodanig dat hij besloot een hele andere kant van zichzelf te verkennen, eentje die abstracter van aard is. Het resultaat is Zeros, een album dat de politiek opzij zet om een verhaal te vertellen over de menselijke feilbaarheid in het licht van een existentiële crisis. Met de ene voet in de echte wereld en de andere in sciencefiction schuimt de plaat op met ideeën, van de Bowie-achtige popopera ‘Be An Astronaut’ tot aan het onheilspellende ‘Rapture,’ met zijn onheilspellende geautomatiseerde refrein: “Jet black, jet black.”

Vijf jaar terug schitterde McKenna nog in een uitverkocht Rotown, vanavond natuurlijkerwijs een maatje groter met een show in de Maassilo.

Stond eerder gepland voor • 30 april 2021 • Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl. Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Maassilo en heeft uitsluitend staanplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.