De Toegift

Support: Astronaut
Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz

Het Zeeuwse De Toegift is niet bang om hun trots op dit prachtige stukje Nederland te laten botvieren in hun muziek. Ze combineren de werelden van eigentaalse poëzie en hedendaagse indie tot datgene wat ze het liefst zelf maken: Nederlandstalige indie met invloeden uit jazz. Altijd op zoek naar experiment, authenticiteit en het perfecte lied, speelt de Zeeuwse band met thema’s over tijd en nostalgie.

Dit maakt voor een prachtig geheel dat goed in de smaak is gevallen tijdens de laatste popronde, waar ze veel volle shows speelde en uitgeroepen zijn tot 3voor12 talent. Het eigen geluid van de band is niet ergens anders te vinden, en met het nummer Nollestrand laten ze zien dat Bløf niet de enige zijn die een ode kunnen brengen aan een stukje strand in Zeeland. Onze voorkeur gaat sterk uit naar de versie van De Toegift, en op deze avond in V11 kun jij dit ook voor jezelf komen bepalen.

De compromisloze liedjes van Astronaut zijn goudeerlijk en onvervalst. De Nederlandstalige teksten zijn te omschrijven als filosofisch met een nuchterheid uit de achterhoek. Met de creatief opgebouwde muziek van Astronaut haal je al snel de zomer in huis! Na twee zelfgeproduceerde EP’s en een ‘Kleinste Theaters van Nederland Tour’ maakt Astronaut zich op voor een debuutalbum.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en V11 en heeft uitsluitend staanplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

The Zeeland natives The Toegift are not afraid to show their affection for this beautiful Dutch region. They combine the world of vernacular poetry and contemporary indie into the thing they want to make: Jazz-inspired indie in their own native language. Always searching for experiment, authenticity, and the perfect song, playing with thematics about time and nostalgia.

This makes for a beautiful entirety that was met with standing ovations and big crowds during the latest Popronde, where 3voor12 also named them their talent for the festival. Their particular sound can’t be found anywhere else, and with the song Nollestrand they prove that Bløf are not the only ones that can write a song about a beach in Zeeland. The one of De Toegift has our preference, but you can come and decide that for yourself on this night in V11.