De Likt

Support: DOOXS
Fabrique Mozaique
De explosiefste festival-act van het moment

In het weekend van 2 en 3 september ’16 staat het avontuurlijke en dynamische havengebied M4H (Merwe-Vierhavens) centraal tijdens de derde editie van Fabrique Mozaïque. Er zijn vele activiteiten, waaronder De Likt op een hele bijzondere locatie, namelijk Melody Partycentre.

De Likt heeft allang geen introductie meer nodig. De Rotterdamse rap-formatie van Jordy ‘Simon’ Dijkshoorn, Giorgi Kuiper en John van Beek heeft onlangs de uitroepteken achter hun doorbraakjaar gezet met een welverdiende plek op Lowlands en sinds kort 3FM Serious Talent. Hiphoppers, clubgangers, punkers en ja, zelfs jouw gezellige achteroom, iederéén is intussen gecharmeerd van De Likt’s niet-zo-subtiele mengelmoes van hiphop, neo-disco en elektronica.

Onder het uithangbord Fabrique Mozaïque geeft De Likt vanavond een speciaal optreden in het Melody Partycentre. Achter de gevel van deze voormalige fabriek is namelijk een spectaculaire zaal gebouwd, compleet met trouwpodium, kroonluchters, vloermozaïeken en plafondverlichting die van roze naar paars naar blauw verspringt. Normaal gesproken vinden hier vooral Turkse bruiloften en bedrijfsfeesten plaats. Of zoals op de website staat: “een uitstekende keuze voor het geven van uw bruiloft, verjaardag, receptie, schoolfeest, personeelsfeest, doopfeest, toneelvoorstelling, modeshow, concert, etcetera.” Onder “etcetera” valt dan waarschijnlijk een prettig krankjorum zooitje met een affiniteit voor plompe discobeats, knullige danspasjes en glitterhotpants. Het credo voor vanavond spreekt voor zich: What happens at Melody Partycentre, stays at Melody Partycentre.

Het vrouwelijke indietronica duo DOOXS uit Rotterdam omringt je met hun donkere en hypnotiserende sound. Een perfecte mix tussen de intieme songs en de dansbare beats. Denk Howling, Moderat en Throwing Snow met een vrouwelijke inslag. Diepe bassen, sensuele teksten en dromerige melodieën die leiden tot een mysterieuze en nachtelijke sfeer.