Crows + St. Tropez

Support: Lookapony
The Daily Indie presents
Avond met garagepunk, noise rock en post-hardcore

Vanavond drie stevig rockende bands op het programma met onderling scherpe contrasten. Crows, St. Tropez en Lookapony beloven er een legendarische avond van te maken in Rotown. Het DJ-team van The Daily Indie breekt de avond open en sluit hem genadeloos hard af zodat je kunt dansen tot diep in de nacht.

Je ziet het vaak in horrorfilms, voornamelijk tijdens een filmscène in een grauw, schemerig bosgebied. In de verte hoor je dan altijd zo’n kraai krijsen, vaak een subtiel teken dat pure onheil nabij is. Een dergelijk scenario spreekt al snel tot de verbeelding wanneer je de sinistere Engelse post-hardcore/punkband Crows hoort. Bijtende, venijnige songs alom hier, zo huiveringwekkend dat het lijkt alsof de kadavers van punk, noise rock en post-hardcore tot leven springen en je tot in de nacht op de hielen zitten. De titel van de komende EP Unwelcome Light, dat 25 maart verschijnt, beschrijft dit schuimbekkende kwartet dan ook treffend.

Het zonlicht is echter meer dan welkom bij de Amsterdamse garagerockers van St. Tropez. Niet voor niets doopten ze hun hypercatchy liedjes om tot ‘yachtpunk’. De moshpit induiken met pantoffels en badjas kan bij deze heren dus prima. Op Noorderslag was St. Tropez een van dé hoogtepunten, dankzij een verbluffende show waar we nu nog over napraten. Ondanks het contrast tussen Crows’ grimmige misantrooppunk en St. Tropez’ uitbundige speelsheid, is deze avond wederom bewijs dat ze beiden een kolkend spektakel kunnen neerzetten. De twee bands stonden namelijk al eerder samen op de planken in de opgeheven SUB071 te Leiden.

Lookapony doet niet aan franjes en poses. Nee, deze Eindhovense branieschoppers hebben niet de kraai, maar de honingdas als spirit animal. Broeierige, dansbare noisepopliedjes vliegen met verhitte geestdrift en een gezonde dosis “we don’t give a fuck” om de oren. Lookapony is gretig om iedere avond de competitie van het podium te spelen. En dat lukt ze vaker wel dan niet. Met het debuutalbum in de steigers zal Lookapony ongetwijfeld veel te zien zijn dit jaar. Vanavond in optima forma met twee net zo vasthoudende collega’s. De energie die in Rotown in de lucht gaat hangen kun je al bijna proeven, niet?

Het DJ-team van The Daily Indie breekt de avond open en sluit hem genadeloos hard af! Van vuige jams, duistere postpunk tot snoeiharde indiehits en onbekende singletjes die je naar de draaitafel laten lopen om te vragen welk bandje dit dan weer is. Het DJ-team rijgt pompende bands muzikaal naadloos aan elkaar en maakt live-avonden in Rotown nóg net een tikkie meer rock-’n-roll. 

https://www.youtube.com/watch?v=JiLrAXDSY7g