Crack Cloud

Voor fans van: DEVO, Squid, Wire

Crack Cloud vestigde zichzelf als een van de meest opwindende bands op aarde met Pain Olympics, een grensverleggende wirwar van post-punk, elektronica, pop, jazz en neoklassieke muziek. Eigenlijk is het woord “band” intussen een beetje achterhaald geworden: Crack Cloud waarborgt de hiërarchie van het grotere alles omarmende collectief.

Het Wagneriaanse openingsnummer Post Truth demonstreert op spectaculaire wijze hoe drastisch Crack Cloud van vorm verandert: van duistere industrial tot betoverende Ennio Morricone-achtige arrangementen, het onstijgt werkelijk alle hokjes en kaders. Nummers als Bastard Basket en The Next Fix verkennen nieuw gebied tussen The Ex en Radiohead’s Kid A. Ouster Stew en het venijnige Tunnel Vision voelen als een soort eigentijdse versie van DEVO, met een soortgelijke knobbel voor multimediakunst.

Pain Olympics is bovenal een prachtig statement van hoe het gemeenschappelijke groter is dan de geschillen, en de muziek is daarvan het eindproduct: elementen van mainstream pop en underground noise komen op ongehoorde wijze samen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.