Country Psychosis

Met: King Dick, FFOOSS, Jellephant & the Phantoms, Teaniemen, Hurricane Joe & Johnny Cash Converters
Albumrelease met country, americana en folknummers van gloednieuw label Little Water Records

?Geef een concertticket cadeau! Voor €1,50 extra sturen we je een ingepakte hardcopy-ticket toe. Klik hier voor meer informatie

?Wil je je ticket in laten pakken? Bestel hiernaast dan het ‘cadeauticket’  →
(LET OP: zorg ervoor dat je adres volledig ingevuld staat in je Stager account)

Country Psychosis is een albumproject gestart door het kersverse label Little Water Records, dat is opgericht door Steffan Hofland van o.a. Dyatlov. Naast de eerste release van The People’s Pleasure Grounds pakt Little Water uit met een compilatiealbum van artiesten uit de Nederlandse underground die country, americana en folknummers zowel vertolken als herinterpreteren.

Om deze unieke release te vieren zullen de volgende artiesten vanavond optreden:

King Dick (BE)
King Dick doet niet aan hokjesdenken: zijn combinatie van psych pop, gothic folk en trash -pop is onmiskenbaar. Wim de Busser staat bekend als een veelgevraagd jazzpianist die vaak in het vaarwater van acts als Zita Swoon en Helmut Lotti terecht komt. Onder zijn alter ego verkent hij vanavond zijn eigen niet-conformistische versie van rootsy muziek.

FFOOSS
FFOOSS blaast je normaliter omver met hun cartooneske kauwgomballenpunk, met aanjagers Sophie de Geus (45ACIDBABIES) en Jannes van Kaam (Bongloard) in de gelederen. Vanavond zien we FFOOSS van een hele andere kant; hun interpretatie van klassieke folk en country wordt zonder twijfel een prikkelende ervaring.

Jellephant & the Phantoms
Jellephant & the Phantoms maakt noisy garagepop in het verlengde van Cloud Nothings en Paracetamøl (met wie deze band wat overlap heeft qua bezetting). Tijdens Country Psychosis onderzoekt de Arnhemse formatie het drie-akkoorden-en-de-waarheid principe: spannend en meeslepend op een totaal andere manier.

Teaniemen
Teaniemen flirt al fervent met country-aanverwante stijlen binnen hun eigen opzwepende mix van punk, country en rockabilly. De single “STROLLIN’” bracht de band eerder uit bij Little Water en dat smaakt naar meer. Vetkuiven en vuigheid in het kwadraat.

Hurricane Joe
Hurricane Joe’s levensverhaal is vergelijkbaar met de gemaskerde countryster Orville Peck: begonnen als muzikant in diverse heftige punkbands, nu omarmt hij country en blues onder een nieuw alter ego. In tegenstelling to Peck heeft Joe de rauwe randjes van het punkverleden niet ingeboet: de liedjes zijn nog steeds bezeten in impulsieve energie en de nodige rafelrandjes. Vanavond speelt Joe met een nieuwe livebezetting.

Johnny Cash Converters
Johnny Cash Converters, met leden van herriemakers Dyatlov en Smudged, dopen je om in de Jantje Contantje-doctrine met een authentiek repertoire vol gouden oudjes in een nieuw, uiteraard gitzwart jasje.

Afterparty
Na afloop van alle bands draaien de dj’s tot in de vroege uurtjes door, de afterparty is uiteraard helemaal gratis voor bezoekers van Country Psychosis. Ook zijn er vanaf 01:30 nog tickets verkrijgbaar aan de deur voor €6,-


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.