Discobingo

Indie-Pub Presents
Popquizbingo waarmee je (concert)prijzen kunt winnen

Voor alle mensen die van concerten, muziek en (een beetje) van popquizzen houden: Rotown’s Concert Discobingo! Je koopt een bingokaart met titels van liedjes erop. Komt er een liedje voorbij dat op jouw kaart staat? Strepen maar!

De discobingo levert mooie prijzen op, denk bijvoorbeeld aan kaartjes voor uitverkochte concert van Balthazar in Annabel. En daarnaast is het ook nog eens de ideale manier om te oefenen voor de Rotown Popquiz op 27 december. Echte pro’s spelen natuurlijk met meerdere kaarten mee voor extra veel kans op BINGO!

Geschiedenis Bingo

(Disco)Bingo komt van het spel Lotto, dat al sinds 1530 in Italië werd gespeeld. Bingo als naam komt als verbastering van Beano, de naam van het formulier waarop Bingo werd gespeeld in Amerika rond 1920. De naam Beano komt weer van de bonen, die werden gebruikt om de nummers af te dekken. In de Nederlandstalige landen staat het spel ook verkeerdelijk bekend als kienen. Deze naam is afgeleid van het Franse woord quine (vijf), verwijzend naar de 5 rijen en kolommen. Bron


Voor alle mensen die van concerten, muziek en (een beetje) van popquizzen houden: Indie-Pub presents: Discobingo! Je...

Posted by Rotown Rotterdam on maandag 5 oktober 2015