Compact Disk Dummies

Support: OYESONO
Voor fans van: 2manydjs, Goose, LCD Soundsystem

Het Belgische Compact Disk Dummies is een vrolijk, energiek duo dat elektronische op gitaar gebaseerde dansmuziek maakt. De Vlaamse broers maakten met hun eerste single, The Reeling, meteen grote indruk. Sindsdien waren ze huisband bij het tv-programma De Ideale Wereld en brachten ze twee albums uit.

De unieke combinatie van dance en pop maakt de muziek zo bijzonder. Elk nummer is een banger die op een dance festival grijs gedraaid zou worden, maar nog veel beter aankomt als de twee broers deze zelf live speelt. De vocalen zijn catchy en doordrenkt met galm, waardoor ze heerlijk wegsmelten met de pompende beats en heavy synthesizers.

Jasper Maekelberg, bekend als zanger van Faces on TV en als producer voor artiesten zoals Balthazar, Warhaus en Sylvie Kreusch en singer-songwriter Billie Leyers vormen samen Oyesono. Tijdens de lockdown, toen de podia leeg waren en de wereld in een verlammende stilte gehuld leek, begonnen Jasper Maekelberg en Billie Leyers hun gezamenlijke muzikale avontuur in een kleine slaapkamer in Antwerpen. In plaats van stil te zitten, begonnen ze te experimenteren en nieuwe muzikale wegen in te slaan.

Met broeierige ritmes en betoverende akkoorden creëerde Oyesono een geluid dat zowel pakkend als ongrijpbaar is. De muziek varieert tussen lieflijk en dreigend, kwetsbaar en meedogenloos. De stemmen van Billie en Jasper zijn een perfecte match. Billies stem zweeft ijl, mysterieus en verleidelijk door de lucht. Jaspers stem is diep, aards en betoverend. Laat je onderdompelen in de betoverende klanken van Oyesono.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.

Belgian duo Compact Disk Dummies are a cheerful and energetic bunch that plays electronically guitar-based dance music. The Flemish brothers created quite a buzz with their first single, The Reeling, in 2021. Since then, they were regulars on the Belgian television show De Ideale Wereld and released two albums.

The unique combination of dance and pop makes their music really special. Every song is a banger that would be played at a dance festival, but sounds even better when the brothers play it live. The vocals are catchy and drenched with reverb, making them melt away together with the pumping drums and heavy synths.