Coaster Records Label Night

Avond vol Coaster Records bandjes

Het Rotterdamse Coaster Records begon met een bestelling van 100 audiobijbels op cassette, waarop de bands Dog Food en Goodnight Moonlight werden uitgebracht, puur omdat ‘eigen beheer’ ook zo saai klinkt. De liefde voor het uitbrengen van bands op fysieke media kwam hieruit voort en compilatietapes en andere releases volgden snel. Er komt weer een nieuwe compilatietape aan, en dat moet gevierd worden. Vier bands die allen iets uitbrachten op Coaster spelen deze avond in de thuisstad van het label.

Frisbee Club
Frisbee Club Nijmeegs trio dat zomerse galmende indiepop geïnspireerd door de zonnestralen uit California maakt. Hun debuutsingle Ride Forever // Delphic kwam op 1 juli uit op Coaster Records en ging gepaard met een releaseshow in De Onderbroek.

Goodnight Moonlight
Het Rotterdamse Goodnight Moonlight is voortgekomen uit het lo-fi dreampop project van Jasper Boogaard, maar is langzaam geëvolueerd tot een volledige band. 

Mantra
Mantra is een jonge alternatieve Grunge band uit Haarlem. Stevige gitaren, hun hemelige klanken, en een rauwe zang staan centraal in de muziek. Geïnspireerd door bands als Sleepy Sun, Nirvana en Dinosaur Jr.

The Super Soakers
The Super Soakers, 4 vrienden in de zomer van het leven. De formatie uit het nuchtere dorpje Oploo brengt je eigenzinnige garagerock à la Meatbodies, Parquet Courts en the Velvet Underground. Gewapend met een geitenkar, een flinke dosis adrenaline en een blije bakkes trekken ze ten strijden.