Coaster Records Label Night

Met o.a. Niko, Slack Attack & Boner Petit
Line-up compleet!
Vijf opkomende indie-bands voor een prikkie

Het Rotterdamse label Coaster Records begon als projectje van een band met een release zonder label. Al snel liep de hobby uit de hand en werden er om de haverklap cassette’s, CD’s en een 7” uitgebracht op Coaster. Releases van artiesten uit alle uithoeken van Nederland en daarbuiten komen aan bod: bands als Bounty Island, Mountain States en Goodnight Moonlight hebben er releases op hun naam staan. Van begin 2015 tot nu zijn er al 17 EP’s, albums en singles uitgebracht en dat wordt alleen maar meer. Naast het uitbrengen van muziek organiseert het label regelmatig labelnights met bands van het Coaster Records roster. Vanavond is niet anders, en presenteert het label vijf opkomende Nederlandse indie-bands die iets hebben uitgebracht of gaan uitbrengen op Coaster Records!

Line-up:
Vanuit het zuiden van ’t land serveert Slack Attack een frisse cocktail van surf-pop, jazz en indie.Slack Attack is een visueel/muzak project vanuit Mart Boumans’ (die je wellicht kan kennen als frontman van the Super Soakers, ook een band van Coaster Records) slaapkamer. Na twee EP’s uitgebracht te hebben via het Rotterdamse label, werd het hoog tijd om de zwoele liftmuziek live uit te voeren.

Boner Petit is de tweede band die Rotown aandoet de 16e! De Utrechtse band deed eerder al hun EP-release op V11. De wortels van Boner Petit liggen deels in de echte liedjeshoek: zo kennen we Annelotte de Graaf ook als singer-songwriter Amber Arcades en speelt Alex Peterson bij indiefolkers Our Minor Fall. Loepzuivere luisterliedjes spelen wil je niet altijd, vandaar dat de veerkrachtige rammelpop van Boner Petit als perfecte uitlaatklep fungeert. Onweerstaanbaar!

Op het moment dat je JSSY omschrijft, doet de band uit Friesland waarschijnlijk alweer wat anders. JSSY doet namelijk waar hij zin in heeft en maakt vooral heel veel: veel rock, veel indie, veel surf en alles wat er tussenin zit. Dat krijg je ervan als je niet aan genre vast wilt zitten en je niet laat sturen.

Onder Niko’s viezige vlassnor schuilt schoonheid in energieke doch liefdevolle songs. De band met leden van Taymir, F en Soul Sister Dance Revolution brengt aanstekelijke popsongs met een smerige laag indie slack. Vol ziel en zaligheid.Denk aan de classic’s van Lou Reed en Pavement, de puntige indie van The Strokes en de ‘Jizz Jazz’ van Mac DeMarco. Niko brengt in het voorjaar van 2018 een nieuwe EP uit.

De brunchpop van das bisschen Totschlag gaat helemaal over de schoonheid van kwetsbaarheid in het digitale tijdperk en het steeds duidelijker wordende feit dat niets er echt toe doet.

*Houders van een Rotown Clubcard kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online het ‘Clubcard Voordeelticket’.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 27 53 74 60 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?