Challem

Voor fans van: Joep Beving, Federico Albanese, Fabrizio Paterlini

De Nederlandse pianist en componist Joachim Challem, geboren in 1994, begon op 8-jarige leeftijd piano te spelen. Terwijl hij voortdurend op ontdekkingstocht is om het leven te verkennen, spreekt Challems muziek velen aan vanwege zijn eerlijkheid; het voelt alsof zijn muziek gelezen kan worden als een dagboek. Zijn emoties, stem, beweging en reacties worden overgebracht via zijn piano. Het is een instinctieve fase waarin gedachten zich uitstrekken en hem helder leiden.

Joachim werd geboren in Nederland, waar hij opgroeide met zijn twee moeders en zijn broer. Na jaren van piano studeren merkte hij op dat het leven meer omvat dan alleen muziek. Hij gelooft sterk dat de natuur de grootste leraar is voor alle complexe gedachten die een mens kan verwerven. Daarom leeft hij zijn leven gedeeltelijk in de onbekende bergen van Noord-Spanje, op zoek naar zijn eigen thuis. En ook daarom componeert hij zijn muziek op verschillende piano’s in verschillende landen, omgevingen en stemmingen.

In 2022 begon Challem zijn eerste werken uit te brengen, met groot succes. Zijn muziek bereikte de eerste plaats in de klassieke hitlijsten en werd over verschillende platforms meer dan 15 miljoen keer gestreamd. Challem was regelmatig te gast op Radio 1 en NPO Klassiek. Hij gaf veel concerten (o.a. in het Amsterdams Concertgebouw) en maakte fietstochten door de Scandinavische landen om zijn ecologische voetafdruk te verminderen, iets wat niet onopgemerkt bleef in de media. Vanmiddag komt hij naar Rotterdam voor de presentatie van de muziek van zijn nieuwe album The Road.

Tijdens In The Round in LantarenVenster beleef je livemuziek van heel dichtbij. De band speelt in een andere setting dan je gewend bent: middenin de zaal tussen het publiek in. Zo word je letterlijk de wereld van de band ingetrokken. Dit concert wordt georganiseerd door LantarenVenster& Rotown en heeft zowel staanplaatsen als zitplaatsen.


Rotown WhatsApp
Blijf op de hoogte van alle nieuwe Rotown shows dankzij WhatsApp. Stuur een WhatsApp-bericht naar 06 15 60 03 90 met ‘ALLE SHOWS aan’ of klik hier vanaf je telefoon. Meer info.

Rotterdam Concert Buddies

Zie jij ook al die mooie shows voorbij komen? Geen idee met wie je er naartoe moet, en geen zin om alleen te gaan? Kijk niet verder! In Rotterdam Concert Buddies op Facebook kun je op zoek naar een maatje dat samen met jou een biertje drinkt bij een concert in Rotterdam! Plaats een oproep, smeed plannen met andere leden en leer nieuwe muziek kennen. Kan niet beter, toch?

Ticketswap
Let op! Koop je kaarten alleen via het officiële verkooppunt: Rotown (Stager) en betaal nooit meer dan de officiële ticketprijs. Mocht een show uitverkocht zijn, probeer het dan via Ticketswap. Ticketswap gebruikt Secure Swap waarmee het oude ticket van een verkoper ongeldig wordt gemaakt en een geheel nieuw ticket naar de koper wordt gestuurd. Bovendien ben je zo verzekerd van een eerlijke prijs. Rotown werkt samen met Ticketswap en dit is de enige aller veiligste manier om tickets van iemand over te nemen.