CC Smugglers

Chatham County Line, The Pierce Brothers, Mumford & Sons

De Britse rootsformatie CC Smugglers is ontstaan uit broederschap. Frontman Richie Prynne begon als straatmuzikant in zijn tienerjaren en kwam in aanraking met steeds meer gelijkgestemde spelers. Het verzamelde groepje guerrilla-buskers – zoals de CC Smugglers zichzelf liefkozend noemen – begon aanvankelijk met het entertainen van mensen in de wachtrij bij theaters en concertzalen.

Tegenwoordig staan CC Smugglers zelf onder de schijnwerpers in die theaters en concertzalen. Hoe dat nu komt? Het heeft waarschijnlijk te maken met de pure feeststemming waarmee dit gezelschap stijlen als Appalachenfolk, swing, canjunmuziek, americana, klezmer, bluegrass, jazz, soul en golden oldies uit de hoge hoed toveren. Nog altijd met diezelfde laagdrempelige charme, maar desalniettemin met zoveel energie en vastberadenheid spelend dat ook grote festivals als North Sea Jazz, Rock Werchter en Glastonbury volslagen om waren.

En tsja, eens een straatmuzikant, altijd een straatmuzikant: de kans dat je de CC Smugglers voor dit optreden ergens in de binnenstad hoort is aanzienlijk. Wacht vooral niet op dat moment om je over te halen: de rijk gearrangeerde roots-ratjetoe van deze smokkelaars werkt ontwapenend… en is bovendien uiterst geschikt om op te dansen!