CBGB Fest

Met o.a. Cheetah Chrome & The Knobs
Een avond vol muziek uit de legendarische New Yorkse club

BEKIJK HET TIJDSCHEMA

Vanavond is het precies 10 jaar geleden dat de roemruchte muziekclub CBGB in New York de deuren definitief sloot. Daarom brengen we in Rotown, Bar3 en Vibes een ode aan de bands die daar hun muziekcarrière begonnen.
CBGB werd opgericht in 1973 in New York en groeide uit tot de bakermat van punk en new wave. Bands als The Ramones, Dead Boys, Blondie, Patti Smith, Television, Talking Heads, B-52’s, Joan Jett & the Blackhearts, The Dictators, Richard Hell & the Voidoids, The Fleshtones, Johnny Thunders & The Heartbreakers, The Misfits en The Cramps en vele anderen begonnen hun carrière in CBGB.

Tijdens het festival zullen er speciale gelegenheidsbands in Rotown en Vibes sets spelen met nummers van diverse CBGB bands en zullen er in Bar3 geheel in de geest van CBGB Rotterdamse acts eigen werk ten gehore brengen.

Onder het mom van OMFUG (Other Music For Uplifting Gormandizers) hebben we tijdens het CBGB Fest drie band uitgenodigd om bar Bar3 kapot te maken.  

BlackboxRed
Dit Nederlandse duo is luid, verleidelijk en uiterst dansbaar. Hun oprechte rauwheid gecombineerd met grunge, garage, blues en electro wordt afgemaakt met de energieke uitbarsting van een goed geschud blik Coca-Cola.  

Slow Worries
Slow Worries is net zo urgent als catchy, met teksten die aansluiten bij ‘the personal is political’ gedachtengoed. De band brengt je terug naar de indie en post-hardcore uit de 90’s. Denk aan Slant 6, Helium, Treepeople en Fugazi.  

TV Wonder
Dit Amsterdam’s kwartet heeft een voorliefde voor omgekeerde muzikale vormen, puntige gitaarlijnen  die snijden, met hier en daar een uiteenscheurende fuzz. Hun laatste release ‘Glazed / Fixed Aesthetic’ laat blijken dat de band is gegroeid in zelfvertrouwen. 

Als klap op de vuurpijl sluiten we af met een nachtconcert van Cheetah Chrome & The Knobs, gitarist van o.m. Dead Boys en Rocket From The Tombs. De band zal voornamelijk werk van de Dead Boys ten gehore brengen. Deze show begint om 00.00 uur.

Entree: €10 (met het ticket heb je toegang tot Rotown, Bar3 en Vibes)
Aanvang CBGB Fest: 19.00 uur
Aanvang nachtconcert in Rotown: 00.00 uur

Extra voordeel – Op vertoning van je CBGB-ticket ontvang je op vrijdag 14 oktober bij KINO 25% korting op je kaartje voor de eenmalige filmvertoning van Danny Says
Bij Filmtheater Kino vertonen we Danny Says, een documentaire over Danny Fields. Danny Fields is niet een naam die gelijk iedereen kent maar toch is hij verantwoordelijk voor het aanjagen van de punk scene van de jaren ’70 in New York. Fields kwam al veelvuldig voor in de entourages van 60’s rock bands als The Doors, The Velvet Underground en Andy Warhol’s Factory. Maar in de transitie van rock naar punk maakte Fields naam als manager van bands als The Stooges, MC5 en The Ramones, waar zijn flamboyante persoonlijkheid goed van pas kwam om deze toen nog kleine bands de promotie te geven die het nodig had.