Causes

Support: Christon
3FM Presents
Snow Patrol, The Feeling, Hozier

Sinds hij Londen verruilde voor Utrecht gaat het hard met de Engelse songwriter Rupert Blackman. Hij speelde in 2008 nietsvermoedend wat liedjes in hartje Amsterdam toen hij werd ontdekt door niemand minder dan de Haagse zangeres Anouk. Vanaf dat moment bevond Blackman zich in een storm van succes: hij schreef liedjes voor onder andere Bløf en Alain Clark en sprong zelf op de planken met zijn nieuwe band Causes.

De eerste single Teach Me How To Dance With You werd meteen een regelrechte voltreffer op landelijke schaal: de clip werd maar liefst 1 miljoen keer aangeklikt. Een hit van formaat die in 2015 het fundament legde om een jaar lang het clubcircuit te veroveren. Het duurde niet lang voordat Causes voet aan grond kreeg op grotere festivals als Pinkpop en The Great Escape.

Nu men eindelijk vertrouwd is met het onlangs verschenen (en langverwachte) debuut, doen Blackman en zijn vrienden een tweede ronde door het clubcircuit. Under Bridges That You Built For Me trekt de lijn van Teach Me How To Dance With Me vakkundig door met nog tien ongekend fraaie gitaarpopsongs. Muziek die sluimert in hartstochtelijke melancholie, maar bij de eerste lichtstraaltjes ontwaakt met weidse en euforische refreinen.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Nederlandse songwriter Christon. De zanger van Rigby woonde een tijdje in Nashville om inspiratie op de doen voor zijn soloalbum Towns & Cities. Op dit album weerklinkt een beduidend experimenteler geluid, met aanvulling van looping pedaaltjes, bas, drum pads, gitaar en synths.