Bully

Courtney Barnett, Wavves, The Breeders

Spijtig nieuws! Bully heeft hun optreden in V11 moeten annuleren: “We apologize to everyone for having to cancel this date. We will reschedule as soon as we are able to. Thank you so much!” Reeds gekochte kaarten kunnen worden geretourneerd. Mensen die hun ticket online hebben gekocht, krijgen hun geld automatisch teruggestort op hun rekening. Op dit moment is het onduidelijk of er een nieuwe show op een andere datum komt. Mocht je nog vragen hebben, stuur dan een mail naar tickets@rotown.nl. Excuses voor het ongemak!

De übercatchy slackerpop van Bully is net zo schatplichtig aan de jaren negentig grunge als de moderne indierock. De songs van deze energieke band uit Nashville zitten zo achteloos slim in elkaar, dat je zou denken dat frontvrouw Alicia Bognanno het liedjesschrijven met de paplepel ingegoten heeft gekregen.

In feite duurde het eventjes voordat Bognanno stevig in haar schoenen stond in de muziekwereld. Doorslaggevend was het moment dat ze audio engineering ging studeren: ze kwam hierdoor terecht bij Electric Audio, de legendarische studio van producer Steve Albini in Chicago. In Albini heeft Bognanno zo’n beetje de beste leermeester die je maar kunt bedenken, en die nieuwe kennis wierp zijn vruchten af bij haar eigen band.

Hoewel Bully zichzelf heeft vernoemd naar de ultieme pestkop, worden de vlammende gitaarliedjes vaak gezongen vanuit de underdogpositie. Bognanno spreekt zichzelf de moed in, bevecht haar demonen met strijdvaardige kreten met ontwapenende bezieling en charme. Deze Bully duwt je niet over de rand, maar tilt je op naar nieuwe emotionele hoogtes. Dus reken maar van yes dat Bognanno en haar vrienden het vanavond in V11 gaan waarmaken!


#NEW De übercatchy slackerpop van Bully op zondag 15 november in V11. Voor fans van Courtney Barnett, Wavves en The Breeders. Tickets: bit.ly/1LdVpmD Event: on.fb.me/1FbX8HZ

Posted by Rotown Rotterdam on dinsdag 15 september 2015