Broken Social Scene

The Polyphonic Spree jamt met The Flaming Lips

Zeg al je afspraken voor vanavond af, in ieder geval als je een van Amerika’s meest besproken indiecollectieven wilt meemaken. The Broken social scene is een briljante smeltpot van prachtig georchestreerde rock, popmelodieën zoals die van Pavement op z’n best en Buckley-esque liedjes.
Broken social scene kwam in 1999 bij elkaar uit de resten van K.C. Accidental en By Divine Right. Een paar jaar intensief oefenen in thuishaven Toronto bracht het debuut ‘Feel good lost’. Opmerkelijk tijdens het opnameproces is dat de band in deze tijd aangevuld werd met de fijnste indiemuzikanten uit Canada. Broken social scene werd zelfs een elftal tegen de tijd dat alle inspanningen werden vertaald naar een van de beste albums van 2003: ‘You forgot it in people’. Het album is niet alleen erg mooi, maar ook superinspirerend en creatief, zonder experimenteel over te komen.
Live wordt het misschien nog wel mooier, als de concertbezoekers van onder andere het fameuze South by South West moeten worden geloofd. Niet in de laatste plaats door de elf bandleden die een perfecte balans neerzetten van alles wat de indiemuziek van de laatste jaren zo mooi maakte. Er valt nog veel te vertellen over The Broken Social Scene… maar eigenlijk ook helemaal niks. Kom maar kijken, en laat de band spreken.