Boner Petit

Support: Death By Oxygen + Iguana Death Cult
Warm Soda, Ex Hex, Ty Segall

Een van de leukste bandjes die meereist met de komende Popronde is zonder twijfel de geanimeerde garagerockband Boner Petit. De Utrechtse band heeft Lichtschip V11 al locatie gekozen om de allereerste EP te presenteren. De wortels van Boner Petit liggen deels in de echte liedjeshoek: zo kennen we Annelotte de Graaf ook als singer-songwriter Amber Arcades en speelt Alex Peterson bij indiefolkers Our Minor Fall. Loepzuivere luisterliedjes spelen wil je niet altijd, vandaar dat de veerkrachtige rammelpop van Boner Petit als perfecte uitlaatklep fungeert. Onweerstaanbaar!

Het Rotterdamse Iguana Death Cult speelt vanavond de thuiswedstrijd met hun licht ontvlambare, bikkelharde garagerock. De band brengt binnenkort hun eerste single uit, die ze bij Henk Koorn (Hallo Venray) en Natasha van Waardenburg (De Nieuwe Vrolijkheid) hebben opgenomen in de Haagse Sahara Sound Studio.

Het Haagse Death By Oxygen combineert knap hedendaagse garagerock met rafelige blues en nineties grunge. De band mocht al op het podium staan met stijlgenoten als The Dead Weather, Black Mountain en Band Of Skulls.