Bettie Serveert

The Lemonheads, Throwing Muses, Teenage Fanclub

In een kwart eeuw tijd heeft indietrots Bettie Serveert niets aan eigenzinnigheid en bevlogenheid ingeleverd. Eigenlijk een typisch gevalletje same old, same old, en dat is voor de band rondom Carol van Dijk en Peter Visser genoeg motivatie om mooie platen te blijven maken. Waarom zou je stoppen als je op de sloffen nog de meest pure en smaakvolle gitaarpop uit de mouw blijft schudden?

Op het legendarische label Matador bracht Bettie Serveert klassiekers als Palomine, Lamprey en Dust Bunnies uit en toerde o.a. met Jeff Buckley, Wilco, Counting Crows en Dinosaur Jr. Vanaf 2000 is de band nog uiterst productief gebleven onder het eigen onafhankelijke label Palomine Records. Het fraaie (door John Parish geproduceerde) Private Suit en de meest recente back-to-basics LP Oh Mayhem! illustreren hoe veelzijdig Bettie Serveert is en blijft. Soms klinkt de band luid, speels en dissonant, dan weer ingetogen en melancholisch. Van Dijks verbeeldende songteksten leggen de vinger steeds weer op de gevoelige plek.

Om het 25-jarige bestaan van de band te vieren brengen de Betties dit najaar album numero elf uit, getiteld Damaged Good. Hoewel de band altijd al creatieve vrijheid omarmde, is deze plaat echt eentje van uitersten: puntige miniatuurtjes worden afgewisseld met spannende, geleidelijk opbouwende songs. Naast de sentimentele trip down memory lane zal Bettie Serveert ongetwijfeld voor de zoveelste keer in Rotown verrassen en verwonderen.