Benjamin Clementine

Antony and The Johnsons, Nina Simone, Jacques Brel

Voor het concert van Benjamin Clementine zijn uitsluitend zitplaatsen (geplaceerd) beschikbaar. Tickets zijn alleen via De Doelen en Ticketmaster verkrijgbaar.

De piano is de beste vriend van Benjamin Clementine. Hij kan weliswaar geen noot lezen, de muzikaliteit stroomt letterlijk door zijn aderen als geconcentreerd hemelvuur. Een intensiteit die artiesten als Nina Simone en Antony and The Johnsons oproept, gezongen met dezelfde stroom van bewustzijn als chansonniers als Jacques Brel. Als artiest is Clementine even fascinerend, uniek als ongrijpbaar.

Clementine leerde zichzelf spelen op een speelgoedpianootje van zijn broer. Zijn familie kon weinig met zijn muzikale ambitie, dus verliet Clementine het huis. Hij wordt vaak gespot in de lokale bibliotheek, waar hij zijn woordenschat en kennis verbreed. In Parijs zwerft de muzikant op straat, waar hij uiteindelijk gespot wordt door een producer. De rest is geschiedenis.

Voor zijn fantastische debuut At Least For Now ontving Clementine de prestigieuze Mercury Prize in 2014 en onlangs was hij nog te horen op de Gorillaz-single Halleluja Money.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts, BIRD, LantarenVenster en De Doelen.