Bazart

Support: Pitou
Spitsvondige synthpopsensatie uit Vlaanderen

“Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel”, zo luidt de kernspreuk van dat geraffineerde Bazart-hitje Goud. Nou, voorlopig is het precies andersom voor de Vlaamse popformatie rondom Mathieu Terryn. Binnen een jaar heeft Bazart bijvoorbeeld de grote vier – Rock Werchter, Pinkpop, Lowlands en Pukkelpop – in de Benelux afgestreept. Een uitzonderlijke prestatie, vooral als je je bedenkt dat er nog steeds geen debuutplaat van de band is verschenen. Met andere woorden: het gaat hard, héél erg hard met Bazart.

Een succesformule die overigens prima te verklaren valt. Net als maatjes Oscar And The Wolf schuilt bij er Bazart iets enigmatisch, iets waar je de vinger niet kunt opleggen. Is het die evenzeer spaarzame, maar stiekem behoorlijk gesofisticeerde popsound van Bazart, dat fraai de balans bewaart tussen zinnenprikkelende R&B en vederlichte synthpop? In vijfmansbezetting schept Bazart bewust van die fijngevoelige leegtes, waardoor je steeds het gevoel krijgt dat de liedjes op de rand van de afgrond balanceren. Hierdoor hoeft Terryn zijn stem nauwelijks boven fluisterzang te verheffen: zijn poëtische Nederlandstalige teksten kruipen haast vanzelf onder de huid.

Kortom, Bazart heeft ‘iets’ wat geen andere band momenteel heeft. Wat dat dan nu precies is? In ieder geval iets fascinerends, iets wat je vanavond in Rotown hoogstpersoonlijk zult ondervinden.

Dit concert stond oorspronkelijk gepland op 3 december. Gekochte kaarten met de oude datum blijven uiteraard geldig. Voor eventuele vragen kan er gemaild worden met tickets@rotown.nl