Balthazar

Support: Fossa
Fijnzinnige pop van Vlaamse bodem

Een publiekstrekker hoeft niet per se te beschikken over uitbundige poses, state of the art visuals of opgeblazen popproducties. Dat bewijst Balthazar met gemak. Deze Vlamingen schrijven gewoon verschrikkelijk goede liedjes, en dat is meer dan genoeg om de grootste Belgische band van het moment te zijn. Rasmuzikanten Maarten Devoldere en Jinte Deprez ontfermen zich liefdevol over de kleinste details om de muziek van Balthazar tot leven te wekken. Vaak iets wat niet meteen bij een eerste luisterbeurt opvalt: een blazertje hier, een glockenspieltje daar. Zolang het maar in dienst van de muziek blijft.

Niet voor niets worden ze de sluipschutters van de Vlaamse popmuziek genoemd: Balthazar raakt het hart voordat je het zelf beseft. Het nieuwe album Thin Walls is wederom prachtig: het zet de lijn van doorbraakplaat Rats niet alleen doeltreffend door, Balthazar durft nu ook wat expressiever uit te pakken met invloeden van buitenaf. “Dit is een band die tijdens het luisteren verrekte eenvoudig precies de juiste knopjes weet in te drukken. Om vervolgens heel nonchalant de schouders op te halen, wetende dat zolang de muren dun genoeg zijn om de loftoeters te horen blèren, je het beste genoegzaam kunt zwijgen”, aldus muziekblog Kicking The Habit.

Wij kunnen persoonlijk geen betere band verzinnen om het tijdperk van Annabel, de nieuwste aanwinst van popmuziek-minnend 010, in te luiden.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaïque en Annabel.

Tijdschema
19.00 uur – Deuren open
20.00 uur – Fossa
21.00 uur – Balthazar
Opgelet: het tijdschema is altijd onder voorbehoud en hiervan kan worden afgeweken door de bands

Vergeet je pinpas niet mee te nemen naar Annabel, er kan alleen gepind worden!