Bad Sports + Radioactivity

Cloudhead & Junkyard presents
Avondje onvervalste punk uit Texas

De naam Junkyard boven de affiche betekent in ieder geval één ding. Op deze avond mag je weer de stoute schoenen weer eens aantrekken en uit je dak gaan alsof er geen morgen is. Dit keer twee geweldige Texaanse punkbands voor de prijs van een: Radioactivity en Bad Sports!

Jim Burke heeft een tijdlang in Japan gewoond, waar hij met vorige band The Novice de buurt regelmatig onveilig maakte. Toen Japan in 2011 noodlottig werd getroffen door een catastrofale zeebeving, raakten diverse kerncentrales in rampspoed. Toen bedacht Burke de naam van zijn huidige protopunkkliek: Radioactivity. Inmiddels woont hij in Denton, Texas, een notoire broedplaats voor collega-garagerockers. Op zijn kookpunt raast Radioactivity vol intensiteit en dreiging, zoals op het treffend getitelde Battered, maar de band kent evenzeer een melancholieke kant.

Denton, daar komt Bad Sports dus ook vandaan. Waar Radioactivity de ratio powerpop/punk ongeveer 40 op 60 procent zit, is dat bij Bad Sports precies andersom. Deze jongens draaien niet speels om je as. Neen, Bad Sports gaat meteen voor de knockout met onweerstaanbare left hooks en right hooks. Ook de edele delen zijn niet veilig voor dit poppunk-offensief. Beetje vals spelen mag af en toe: het is tenslotte dezelfde gouden formule waarmee The Ramones en The Buzzcocks onsterfelijk zijn geworden. En dat is in Bad Sports’ geval zo slecht nog niet.

 


https://www.youtube.com/watch?v=Iwda0e-c2mA