At the close of everyday + Audiotransparent

Pedro the Lion, Low

At the close of every day is het project van Minco Eggersman en Axel Kabboord, van onder meer The spirit that guides us. De band deed voor het eerst van zich spreken met een subtiele, intense versie van ‘Under the milky way’ van The Church. De muziek bouwt verder in de rijke traditie van nachtmuziekjes, zoals je ze kent van Sparklehorse, Pinback of Bright Eyes.
Het eerste album, het intense en melancholische ‘Zalig zijn de armen van geest’, liet gelijk zien dat de band met de lange naam zich met groot gemak kon meten met de grootste mooizingers en -spelers van deze aardbol.
Nu is er ‘The Silja Symphony’, die een nog steviger en voller geluid heeft dan zijn voorganger. Het album vertolkt een verhaal van een lange reis in een klein schip over de koude en onstuimige zee. Een waar diamantje.
Onlangs tourde At the close of every day met 16 Horsepower door Europa, met groot succes. Vanavond staat de band zelf in de hoofdrol, en meer dan terecht.

Enige jaren geleden besloot een groep vrienden gezamenlijk van Assen naar de grote stad Groningen te verhuizen. De reden was simpel: ze wilden kippenvelveroorzakende, melancholische pop maken, zonder daarbij voortdurend door de conservatieve, op rock ingestelde, Assense jongeren te worden weggehoond. Een mooie bandnaam was gauw gevonden: Audiotransparent.
De geest van de Groningse zanger Ede Staal (wie kent hem nog) waart in de muziek rond, maar ook die van Low en Sigur Ros, om maar eens wat te noemen. Bij het kleine LVR-label heeft Audiotransparent inmiddels onderdak gevonden. In september verscheen hun gelijknamige debuut dat zeer goed werd ontvangen.
Samen met At the close of every day staat Audiotransparent garant voor een avond vol melancholie, tragiek en alles wat verder mooi is.
Atcoed klinkt als: Pedro the Lion, Sparklehorse, Bright Eyes
Audiotransparent klinkt als: Sigur ros, Low