Alexander McKenzie & the Underpaid

Releaseparty 'Ambivalence'

Op Alexander McKenzie’s nieuwe album Ambivalence klinkt een opgewekte toon, al gluurt de melancholie vanuit een donker hoekje ook altijd mee. Verhalen over verloren liefdes, treurnis, twijfel, zwakte én kracht grijpen je bij de keel. De rode draad wordt gevormd door de oprechte teksten en het meeslepende stemgeluid van zangeres Alexander. Op 20-jarige leeftijd verliet de Canadese haar familie en vrienden om Europa te verkennen. Ze vestigde zich in Nederland, maar het verlangen naar de ruimte en de uitgestrekte landschappen van Canada steekt nog regelmatig de kop op; een tweestrijd die de basis vormde voor Ambivalence.

De titel ‘Ambivalence’ staat voor innerlijke polariteit en is het terugkerende thema in Alexander’s muziek en teksten. Eenzaam fluisterend, samen met haar band of omringd door elektronische beats en soundscapes; melancholie en luchthartigheid wisselen elkaar steeds af en zorgen samen voor contrast, maar ook balans.

De avond zal worden geopend door nog een onderbetaalde liedjesschrijver: Jeroen Kant, die speciaal uit zijn vervallen huisje in Brabant komt om zijn prachtige ‘roots in je moerstaal’ te laten horen. LET OP! Deze show is in De Unie (Mauritsweg 34-35), tickets koop je hier.