Alejandro Escovedo

Support: Don Antonio Band
Calexico, Giant Sand, Damien Jurado

Texaan Alejandro Escovedo is een van de meest gevierde singer-songwriters uit de VS. Zoals zoveel van zijn collega’s begon zijn loopbaan in hardere stromingen als punk en/of hardcore: in Escovedo’s geval was het The Nuns uit San Francisco. En natuurlijk, naarmate je muzikale ontwikkeling voortbeweegt, ga je steeds verder terug in de tijd, tot aan de wortels waar het allemaal begon.

Als zestiger is Escovedo een legende in het vak, een man die inmiddels alle facetten van het muziek maken wel een keertje heeft verkend. Of hij nu country, pop, filmsoundtracks, psychedelica of rock ‘n’ roll maakt, de lijst van bewonderaars en collaborateurs is ronduit indrukwekkend: Peter Buck (R.E.M.), Daniel Lanois, Ryan Adams, Townes Van Zandt en Chuck Prophet hebben allemaal op een of andere manier Escovedo’s pad gekruist.

De singer-songwriter bewijst met komende album Burn Something Beautiful dat het onderste uit de kan nog lang niet in zicht is. Het album documenteert onder andere Escovedo’s strijd met hepatitis en barst van de levenslust, geestdrift en optimisme. Escovedo’s gitaar fungeert bijna als strijdbijl en samenwerkingen met Corin Tucker (Sleater-Kinney), producer Peter Buck (heb je hem weer), slagman John Moen (The Decemberists) en saxofonist Steve Berlin (Los Lobos) snijden voldoende (brand)hout.

Vanavond speelt Escovedo met begeleidingsband (en voorprogramma) Don Antonio Band, die dankzij de combinatie van country, americana en filmische elementen vaak als de Italiaanse tegenhanger van Calexico wordt beschouwd. Een gouden combinatie die je absoluut in het echt moet meemaken!