A Girl Called Eddy + Sophie Zeyl

Aimee Mann, Shelby Lynne

De Nederlandse pers weet het inmiddels al: Erin Moran uit New Jersey is iemand met een boodschap, en vertolkt die prachtig. Op basis van een flinke dosis levensbagage maakte A Girl Called Eddy een naamloos debuut vol romantiek, wijsheden en elegantie. Haar stem zit ergens tussen die van Dusty Springfield en Karen Carpenter in. De liedjes verraden invloeden van Burt Bacharach, Scott walker en Brian Wilson. Aan het eind van elk liedje blijft haar persoonlijke, doorleefde inbreng en haar onweerstaanbare popgevoel achter. Ieder nummer vertelt een eigen verhaal. De bundeling van deze verhaaltjes wordt live uitgevoerd op de planken van Rotown.
Het voorprogramma wordt verzorgt door een van de grootste singer/songrwritertalenten van Nederland, Sophie Zeyl. Sinds drie jaar is Sophie bezig met het vertolken van haar eigen muziek. In december 2003 stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland, waar zij de muzikantenprijs won voor de beste vocalen. Ze treedt regelmatig op door het hele land, was diverse malen te gast in het At5 programma “de Zwoele stad”, en speelde een aantal keer voor de radio (Music Hall van de VPRO, het Muziekpakhuis van radio Noord- Holland, het clubcircuit van Kink FM, en TROS Muziekcafé, radio 2). Tevens speelde ze op de Parade, in het Vondelpark Openluchttheater, de Uitmarkt, op Oerol en de Koninginnenach in Den Haag.
Wat voor muziek maakt ze? Een mooie en zwoele stem, melodieus gitaarwerk, melancholische popliedjes die lang in je hoofd blijven naklinken. Haar teksten zijn persoonlijk doch herkenbaar….ze gaan over de liefde, de grens tussen gek en normaal, de maatschappij, mensen, het leven. In haar muziek zijn lichte invloeden uit de country en de blues te horen.
<a href=http://www.ambush.nl/sophie target=_blank>www.ambush.nl/sophie</a>